Trofeji nastavljaju da se nižu – Uspeh BK „Čarnok“ na Prvenstvu Srbije

Na Prvenstvu Srbiju u Pirotu u boksu za sve uzrastne kategorije osim seniorske Bokserski klub „Čarnok“ iz Vrbasa učestvovao je sa šest takmičara.

“Šestoro naših boksera osvojilo je pet medalja i jedan pehar, što „Čarnok“ svrstava u najuspešniji klub Prvenstva Srbije, ako se uzme u obzir broj prijavljenih takmičara i osvojenih medalja. Zlatne medalje su osvojili veličanstveni Stefan Camović, Dajana Grmuša, Milica Šijačić i Mašan Nikčević, doj je klubu uručen pehar za Milicu Šijačić kao najbolju juniorku Prvenstva Srbije. Sandra Bril je osvojila bronzano odličje“, istakao je trener Igor Škundrić.

Najteži zadatak imao je Stefan Camović u kategoriji mladih do 60 kg, trostruki prvak Srbije, četvorostruku prvak Vojvodine i pobednik četiri međunarodna turnira. Voljom žreba u polufinalu susreo se sa najboljim srpskim bokserom Kristijanom Jovanovićem iz BK „Goša“ iz Smederevske Palanke. Iako fizički nadmoćniji, Jovanović nije uspeo da nađe rešenje za pulena „Čarnoka“ koji je dominirao sjajnom tehnikom i taktikom koju su mu zadali treneri Igor Škundrić i Željko Žmukić. U finalu se Camović susreo sa Brankom Zeremskim iz BK „Šajkaši“ iz Žablja i ostvario ubedljivu pobedu.

Dajana Grmuša je još jednom postala Prvak Srbije. Kao već prekaljeni bokser, svoj posao je odradila rutinski savladavši Kristinu Milanović i Mariju Lalić u kategoriji mladih do 57 kilograma. Milica Šijačić nastupala je u kategoriji juniora do 57 kg i savladala tri protivnice na putu do zlatne medalje. Iscrpljujući mečevi bili su veliki test za Milicu koja je postala Prvak Srbije.

Najveće iznenađenje prvenstva je Mašan Nikčević koji u BK „Čarnok“ trenira nešto više od tri meseca, a već je postao prvak Vojvodine i Srbije. Sve mečeve je završio u prvih 20 sekundi nokautom ili prekidom od strane protivnika. Savladao je Ognjena Komarčevića i Lazara Petrovića i uzeo zlatno odličje. Sandra Bril se okitila bronzom u borbi sa Ivanom Podkonjak u konkurenciji do 51 kilogram, dok je Damir Jajić za nijansu bio lošiji od svog protivnika i ispao u eliminacijama.

Ekipu BK „Čarnok“ na Prvenstvo Srbije je poveo trener Željko Žmukić koji je svaki momenat posvetio bokserima i radio na njihovoj psihičkoj pripremi za mečeve koji su sledili. Ovaj klub se sprema za nove pobede, predstojeća međunarodna takmičenja, prestižnu Vojvođansku zlatnu rukavicu i 3. Juniorski kup nacija u Vrbasu koji u avgustu partnerski organizuju opština Vrbas, BK „Čarnok“ i Bokserski Savez Srbije.