Dodela mašina i alata kao vid podrške izbeglim licima iz opštine Vrbas

Opština Vrbas i Društvo za pomoć ugroženim licima „Solidarnost“,  posle nedavno potpisanog memoranduma o saradnji u podršci izbeglim licima u ekonomskom osnaživanju, otpočeli su sa planiranim aktivnostima, dodelom mašina i alata kako iz oblasti poljoprivrede, tako i za zanatske deletnosti.

„I ove godine je nastavljena saradnja sa Društvom za pomoć ugroženim licima „Solidarnost“ čija je pomoć našim sugrađanima od velikog značaja. Izbegla lica koja su prošla celu proceduru kroz Regionalni stambeni projekat prošli su i kao korisnici za dodelu mašina i alata i da kroz dohodovne aktivnosti svojim radom poboljšaju kućni budzet. Pored potrebne opreme koju dobiju, prošli su i kratak kurs o preduzetništvu i vođenju malih, porodičnih preduzeća što može biti od koristi za njihov posao, a isto tako i za neke buduće konkurse iz drugih oblasti. Saradnja sa ovim društvom je značajna za naše korisnike i za našu zajednicu i nadam se da ćemo nastaviti saradnju i ubuduće,“ rekla je Danijela Ilić, članica Opštinskog veća.

„Mislimo da je ovaj način podrške, kroz donacije, koje su poklon Vlade Sjedinjenih Američkih Država i Catholic Relief Services, u alatima i poljoprivrednoj opremi, najbolji način da našim korisnicima pružimo priliku da svojim radom obezbede prihode i da tako izađu iz zone siromaštva. Sa opštinom Vrbas smo otpočeli saradnju pre dve godine i nameravamo da je nastavimo i sledeće, jer ovakav prijem i pomoć koju su nam pružili u našem poslu zaslužuje svaku pohvalu. Predsednik opštine Milan Glušac i član opštinskog veća Danijela Ilić, pokazali su veliku pažnju i posvećenost ovoj ciljnoj grupi svojih građana. Opština učestvuje u celokupnom procesu realizacije projekta i vodi računa da svi oni koji su dobili grantove, iz redova korisnika Regionalnog stambenog zbrinjavanja, budu zadovoljni. Pored grantova koje dodeljujemo u saradnji sa opštinom Vrbas, mi naše korisnike obučavamo i za Malo preduzetništvo i popunjavanje Biznis planova, kako bi, u buduće, mogli pratiti realizaciju svojih poslovnih ideja,“ izjavio je Mirko Vukčević, u ime  Društva za pomoć ugroženim licima „Solidarnost“.