Priznanja i stipendije najboljim sportistima opštine Vrbas

Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas, zajedno sa saradnicima, primio je danas najbolje sportiste opštine Vrbas, klubove i pojedince koji su u sezoni koja se upravo završava postigli najbolje rezultate, osvojili brojne titule i medalje i izborili se da se naredne sportske sezone nadmeću u višem rangu takmičenja. Prijem je organizovan za članove i rukovodstva RК i ŽRК Vrbas, FК Obilić iz Zmajeva, Boks klub Čarnok i Streljački klub Vrbas.

„Кraj takmičenja u sezoni 2018/2019. u većini sportova pravo je vreme da sumiramo rezultate i vidimo šta su postigli sportisti iz Vrbasa. Već prvi pogled na rezultate ukazuje da iza sebe imamo odličnu sezonu u kojoj su klubovi i pojedinci ponovo ostvarili odlične rezultate. Imamo timske i pojedinačne šampione, naši pojedini klubovi ušli su u viši rang takmičenja, i još jednom potvrdili da na najbolji način pokušavaju i uspevaju da prezentuju Vrbas na turnirima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Sve zasluge i pohvale pripadaju sportistima i njihovim trenerima, a obaveza lokalne samouprave je da obezbedi uslove za rad i razvoj svih mladih koji se odluče da se oprobaju u sportu. Nedavna analiza je pokazala da je opština Vrbas treća u Srbiji po ulaganjima i izdvajanjima za sport, što potvrđuje da brinemo o klubovima i obezbeđujemo uslove da dobro rade. Sredstva su pravilno usmerena, a klubovi i pojedinci to umeju da cene i ulažu maksimalne napore da promovišu Vrbas na pravi način. Trudićemo se da izdvajanja za sport iz godine u godinu budu sve veća i veća“, rekao je Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas. On je dodao da opština Vrbas intezivno razgovara sa privrednicima u gradu i okruženju da dodatno pomognu rad pojedinih klubova, kako bi i u najvišim rangovima takmičenja oni bili konkurentni i u stanju da se bore za visok plasman.

Iz budžeta opštine Vrbas izdvojena su sredstva za stipendiranje najboljih sportista; oni će od sada na ime podrške sportskom napredovanju mesečno dobijati skoro 10.000 dinara. Stipendije su potpisali: Matilda Navratil (Šah klub Vrbas), Luka Eraković (Plivački klub Delfin), Miomir Majkić (Džudo klub Tori), Đorđe Bukvić i Matija Bosančić (Unity Fight Team Vrbas), Uroš Mitrović (RК Vrbas), Jelena Mažić (ŽRК Vrbas), Mitar Eraković i Miljan Marković (КMF Leteći Holanđani), Ljubo Jalovi (Кlub borilačkih sportova Vrbas), i Stefan Camović (Boks klub Čarnok).

Sportiste i njihove trenere pozdravili su i Srđan Stanić i Predrag Rojević, član Opštinskog veća zadužen za sport i savetnik predsednika opštine, koji su ocenili da su sportisti najbolji promoteri i ambasadori Vrbasa u zemlji i inostranstvu, te da njihov rad i njihovi rezultati i dalje opravdavaju davno izrečeni epitet po kom je Vrbas grad sporta. „Nadam se da ćete i u godinama pred nama beležiti sjajne rezultate i trofejima puniti vitrine vaših klubova, a lokalna samouprave biće uvek spremna da pomogne vaš rad i stvori uslove za opšti razvoj sporta“, rekao je Stanić.