„City Games“ – Igre na vodi i ovog leta održane na bazenima CFK

Sinoć su na bazenima CFK “Drago Jovović” održane poslednje kvalifikacije City Games-a. Šest ekipa iz Sombora, Rume, Osečine, Čačka i dve ekipe iz Vrbasa dale su svoj maksimum na terenu i pokazale pre svega timski duh i želju za dobrim druženjem. U šest zanimljivih disciplina: leteći vaterpolo, vino, vodena alka, trka bačvi, vodena košarka i veslo, timovi su odmeravali svoje snage, trudeći se da postignu što više poena za svoj tim.

Ekipa Sombora je u čak četiri igre osvojila najviše poena i time izborila prvu poziciju na tabeli.  Na drugoj poziciji završavaju momci i devojke iz Osečine, koji i prolaze u polufinale jer se ekipa iz Sombora plasirala na predhodnim kvalifikacijama u Inđiji.

„Mnogo smo srećni! Došli smo sa ciljem da kući ponesemo bilo koju medalju. Sada imamo i medalju i prolazak dalje. Jedva čekamo polufinale“, kaže kapiten Osečine. Ekipa iz Rume najviše poena osvaja u igrama vino i veslo i upravo zbog toga završava kvalifikacije na trećem mestu. Ekipa Čačka završava na četvrtom mestu a nakon nje nižu se dve ekipe iz Vrbasa. Domaća ekipa iz Vrbasa najbolje se pokazala u igri „trka bačvi“ u kojoj je osvojila čak 8 poena.

„To je bila naša disciplina i devojke su odlično veslale. Ponosni smo na njih. Žao nam je što nismo imali bolji plasman ali sledeće godine ćemo se bolje spremiti i nadamo se boljoj poziciji“, kaže kapiten domaće ekipe.

U organizaciji Opštine Vrbas i sportskih klubova, igre su se igrale na čak dva bazena CFK Drago Jovović. Ekipa City Games-a nastavlja svoju avanturu put Sombora gde se u subotu uveče održava polufinale za Vojvodinu.