PK „Vrbas“ klub sa tradicijom – Treninzi i obuka tokom cele godine

U Plivačkom klubu “Vrbas” ima pet grupa u kojima su deca raspoređena po uzrasnim kategorijama i stepenu plivanja . Od obuke plivača do takmičarske grupe. Sa decom rade treneri Dragan Bašanović,Predrag Stijepovoć, Gorčin Pavićević, Rade Raičević i Miloš Đakonov, a veliku pomoć u radu sa decom imaju od trenera karatea Mikice Markovića koji klubu pomaže kada god je potrebno. Treninzi i obuka su tokom cele godine. Na letnjem bazenu svaki radni dan od 18 do 19h, a zimi svaki radni dan od 17 do 19h i subotom od 9 do 10h. Jedan od trenera koji vodi ovaj klub je Miloš Đakonov – Žica koji je u klubu od njegovog osnivanja 1985. godine. I sam je imao zapažene uspehe, i osvojio je brojne medalje i prva mesta na raznim takmičenjima u plivačkom sportu, a od 1997. godine veoma uspešno radi kao trener.

Najvažnije da deca dolaze s osmehom na trening

“Meni kao treneru mlađih kategorija najvažnije je da deca zavole sport i da dete sa osmehom dolazi na trening i sa osmehom odlazi sa treninga, što znači da jedva čekaju trening i da im je bilo lepo na treningu. Ljubav prema sportu je glavni preduslov za uspeh”, kaže Miloš Đakonov, trener PK “Vrbas”.

“Najveći uspesi u klubu pored brojnih prvaka države i pokrajine su osvojene medalje nastupajuci za reprezentaciju naše zemlje na Balkanijadi Hornjak Đure i Ratkov Nikole”, kaže Đakonov. On smatra da je plivanje  jedan od najboljih sportova kada je u pitanju rast i razvoj deteta.

“Plivanje povoljno utiče na kardiovaskularni sistem, jača mišiće, omogućava ravnomerno oblikovanje svih mišića. Na taj način utičemo na pravilno držanje deteta od najranijeg doba. Tokom aktivnosti u vodi dolazi do istovremenog aktiviranja velikih grupa mišića za pokrete, što je od velikog značaja za dete predškolskog uzrasta. Plivanje je jedan od retkih sportova u kome je mogućnost povrede minimalna. Bez obzira da li ste sportista ili ste obični rekreativac, svoje sportske performanse podićićete na viši nivo zahvaljujući plivanju.Ova fizička aktivnost ima ogroman efekat na sve sportske rezultate, od elitnog do amaterskog nivoa”, istakao je Đakonov.