OŠ “Bratstvo jedinstvo“ 12. oktobra organizuje šesti Dobrotvorni bal

Osnovna škola „Bratstvo jedinstvo“  jedina je škola u opštini Vrbas koja nema fiskulturnu salu. Učenici ove škole časove  fizičkog  vaspitanja imaju u obližnjem Centru za fizičku kulturu, kada se ukažu slobodni termini. Nije jednostavno ni učenicima ni zaposlenima. Kako bi rešili ovaj problem, pokušavaju kroz niz aktivnosti da animiraju donatore. Dobrotvorni bal koji će škola ove godine da organizuje po šesti put biće pod sloganom „Mala škola – mala sala“.  

„Ideja vodilja nam je da se napravi fiskulturna sala za školu. Jasno je da novac ne može biti prikupljen od održavanja  Dobrotvornog bala, ali nam je cilj da upoznamo širu javnost da nam je sala neophodna i da tako pokušamo da obezbedimo donatore. Verujem da postoje firme, privrednici, čak i pojedinci koji mogu da nam pomognu u tome“, kaže direktorka škole Slavica Šestović.

Do sada je od sve ukupno pet održanih Dobrotvornih balova prikupljeno 1,2 miliona dinara. Ta sredstva su, između ostalog, upotrebljena za renoviranje učeničkih toaleta, opremanje učionica, kupljen je razglas za školu, klime za nekoliko učionica, projektor, izgrađena je letnja učionica… I ove godine u školi očekuju da će odziv na dobrotvornoj manifestaciji , kao i prethodnih godina,biti dobar. U organizaciju bala uključeni su i zaposleni i roditelji. Postoji tim na nivou škole koji se bavi organizacijom Dobrotvornog bala.  Ove godine Dobrotvorni bal biće održan 12. oktobra u Hotelu „Bačka“.