Dobrotvorni bal OŠ „Bratstvo jedinstvo“ – Prikupljeno preko 500 hiljada dinara

Na ovogodišnjem šestom po redu Dobrotvornom balu koji organizuje OŠ „Bratstvo jedinstvo“ iz Vrbasa prikupljeno je 500 hiljada dinara. Novac su na račun škole uplaćivali brojni preduzetnici, privrednici, i prijatelji škole, a deo novca prikupljen je i na samom balu. Ove godine moto Dobrotvornog bala bio je „Mala škola – mala sala“, sa ciljem da se ukaže na nedostatak fiskulturne sale u školi. Ovogodišnja manifestacija bila je najbolje organizovana do sada.

„Šestu godinu za redom se družimo na jedinstveni način. Okupila nas je ideja jačanja saradnje roditelja i škole. Vremenom smo zajedničkim snagama uspeli da ovu manifestaciju podignemo na takav nivo da uspevamo u tome da našoj deci pružimo što bolje uslove za rad i boravak u školi. Spajaju nas naša deca, jer svi smo ovde radi njih. Ideja vodilja ovogodišnjeg bala je Mala škola – mala sala. Možda smo ispred sebe postavili veliki cilj, ali želja nam je da i ovim događajem i ostalim manifestacijama i akcijama bar  skrenemo pažnju na to da smo jedina škola u opštini Vrbas koja nema fiskulturnu salu. Želja nam je da nas prepoznaju koliko se trudimo i koliko toga činimo za našu decu i očekujemo da nas podrže sve relevantne institucije u ostvarivanju ovogcilja“, rekla je Slavica Šestović, direktorka OŠ „Bratstvo jedinstvo“.

Inače,  od sredstava prikupljenih na račun donacacija prošle godine postavljene su klime u tri učionice i izgrađena je letnja učionica u školskom dvorištu.