„Medlab“ obavljao besplatnu analizu krvi za penzionere

Laboratorija Medlab Vrbas sprovela je danas humanitarnu akciju  besplatne analize glukoze i lipidnogs tatusa u krvi. Danas je u Klubu za stara i odrasla lica  besplatne analize obavlo oko 30 penzionera. Ovu akciju Laboratorija Medlab sprovodi već nekoliko godina za redom, a u sklopu obeležavanja Dana opštine Vrbas.

„Jedna od osnovnih vrednosti naše kompanije, od samog osnivanja do danas, je društveno odgovorno poslovanje i ponašanje koje podrazumeva i odgovoran odnos prema zajednici u kojoj poslujemo. U tom cilju kreirali smo  projekat  ‘Zajedno do zdravlja’ koji realizujemo u svim gradovima i opštinama na teritoriji AP Vojvodina u kojima poslujemo. I ovoga puta akcija u Vrbasu je uspešno održana, naravno bili smo na raspolaganju pacijentima za sve savete”, rekao je dr sci. med. Milan Ubavić, osnivač Medlaba.


Analize krvi koje su  penzionerima obavljene –  za žene: krvna slika, sedimentacija, glukoza, lipidni status i TSH , a za muškarce:  krvna slika, sedimentacija, glukoza, lipidni status i PSA.


Kako bi unapredili službu od nedavno u Vrbasu i Kuli Medlab je organizovao terensku ambulantu. Potrebno je da pacijent dan ranije pozove laboratoriju Medlab,  iskusan laborant  vadi krv u kućnim uslovima, a ova dodatna usluga košta 200 dinara. Inače,  ove godine Zdravstvena ustanova Medlab  obeležava 25 godina postojanja i uspešnog rada na teritoriji Vojvodine. U Vrbasu Laboratorija Medlab radi već 14 godina.