Mladi plivači PK „Bjelica“ vratili se iz Temišvara sa 13 medalja

Plivački klub „Bjelica“ Vrbas je na 17 međunarodnom mitingu Petre Lovas u Temišvaru, u izuzetno jakom takmičenju za decu uzrasta 13 godina i mlađi, osvojio 13 medalja – tri zlatne, četiri srebrne i šest bronzanih.


Na takmičenju u Rumuniji učestvovalo je 19 klubova sa 313 plivača iz  zemlje domaćina, Mađarske i Srbije. Osvajači medalja za PK „Bjelica“ bili su: Marija Krajinović (zlato 50m leđa, srebro 50m delfin i  kraul),  Ema Pavljuk (zlato 50m prsno), Staša Tutorev (zlato 50m kraul, srebro 50m delfin i prsno),  Nedjeljko Mitrić (bronza 50m delfin i kraul),  Jovan Mitrić (bronza 50m delfin i prsno),  Nikola Jovović (bronza 50m kraul) i  Bogdan Mandić (bronza 50m delfin). 


„Ovo je bilo prvo takmičenje u novoj sezoni. Iako smo kasno počeli sa treninzima na bazenu pokazali smo odlične rezultate. Sa klubom iz Temišvara imamo  višegodišnju saradnju. Deca su  mogla da vide kako njihovi vršnjaci treniraju u fenomenalnim uslovima kako na samom bazenu tako i u savremeno opremljenoj teretani i sali za suvi trening. Pored takmičarskog dela deca su mogla da vide znamenitosti prelepog Temišvara posle mitinga. U klubu nastavljamo sa pripremama gde nas očekuje još mnogo plivačkih mitinga i državno prvenstvo u Kikindi u decembru za juniore“, saopštili su iz PK „Bjelica“.