Maestralan uspeh u dalekom Sibiru – Dve bronze za boksere „Čarnoka“

Vrbas i Srbiju na međunarodnom bokserskom spektaklu u sibirskom gradu Nadim predstavljao je Bokserski klub „Čarnok“ sa svoja dva borca, Dušanom Drinčićem i Stefanom Camovićem, koje su na takmičenju pratili trener Igor Škundrić i predsednik kluba Željko Žmukić. Dušan Drinčić u kategoriji do 91 kg uzeo je bronzanu medalju, dok je Stefan Camović isto bronzano odličje uzeo u kategoriji do 60 kilograma.

„Iz Sibira smo doneli mnogo lepih utisaka, domaćini su se pokazali kao vrhunski organizatori, napravili su pravi spektakl na otvaranju turnira, organizovali su svečane bankete i druženja. Dočekali su nas i ispratili sa osmehom i poklonima. Inače za sve dane trajanja turnira i tokom banketa bio je prisutan direktor Gazproma za Nadimsku oblast, gradonačelnik Nadima, načelnik policije za okrug, predsednik Bokserskog Saveza Nadimske oblasti, olimpijski, evropski i svetski šampioni u boksu iz Rusije,  što ukazuje koliko oni pažnju posvećuju boksu i neguju ga kao tradiciju. Domaćini iz Nadima su platiti troškove puta i smeštaja i zahvalni smo im na tome,“ ističu  treneri Škundrić i Žmukić.


Vrbas i Nadim su udaljeni 6000 kilometara. Ukupan put u jednom pravcu je trajao 21 sat računajući i vreme između dva leta, pa je ekipa „Čarnoka“ imala veliki izazov i kada je samo putovanje do destinacije na kojoj su se takmičili u pitanju.


„Dušan  živi u Bačkom Dobrom Polju i svakoga dana dolazi na treninge u Vrbas. Odlikuje ga ozbiljnost u radu, požrtvovanost, samokontrola i velika srčanost. Iako skromnog iskustva od 14 mečeva, nijednog momenta nije se predomišljao da li će stati na megdan prvacima drugih država.Pokazao je da je  dostojan velikih međunarodnih turnira. Njegovo vreme tek dolazi“, kaže njegov trener Škundrić.

Camović je već iskusan borac sa dosta međunarodnih mečeva. Nedavno je bio najbolji u svojoj kategoriji na takmičenju „Zagreb Open“ u Hrvatskoj. Bokserski klub „Čarnok“ Vrbas će, kako saopštavaju njegovi predstavnici, i ubuduće staviti akcenat na međunarodna takmičenja, kako bi se podigao kvalitet boksa njegovih takmičara.


Međunarodni turnir u boksu održava se u čast Vladislava Strižova. Bokserski spektakl u ruskom gradu Nadim je održan po 19. put u periodu od 27. novembra do  prvog decembra, a  učestvovale su reprezentacije 19 država.