Predstavnici Pokrajine sa rukovodstvom opštine Vrbas o aktuelnim i budućim ulaganjima

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Nedeljko Кovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Nikola Žeželj, direktora Razvojne agencije Vojvodine, boravili su danas u opštini Vrbas i razgovarali sa predsednikom opštine i njegovim saradnicima.

„Pokrajinska vlada i Uprava za kapitalna ulaganja finansiraju dve velike investicije u Vrbasu. Radi se o izgradnji pristupne saobraćajnice i svih pratećih elemenata u radnoj zoni u Bloku 100, gde se očekuje dolazak jednog investitora i otvaranje u prvoj fazi 40 a kasnije do 70 radnih mesta. U okviru ove investicije vredne ukupno 56 miliona dinara, gradi se i parking prostor u centru Vrbasa, na mestu gde se nalaze sve važne gradske institucije, što će rešiti jedno od važnih saobraćajnih pitanja. Na sastanku sa rukovodstvom opštine Vrbas analizirali smo dosadašnju saradnju, u prethodnih tri i po godine, koliko radi ova Pokrajinska vlada, i zadovoljni smo postignutim. Sumirali smo to i u brojkama i utvrdili da se blizu jedne milijarde dinara slilo iz pokrajinskog budžeta u opštinu Vrbas, što kroz direktne investicije, što kroz subvencije za privredu i poljoprivredu. Nastavićemo da radimo na isti način i na novim razvojnim projektima i složili smo se da je potrebno nastaviti sa radovima na definisanju novih radnih zona, pre svega na onoj koja je u pripremi, uz auto-put“, rekao je Milićević.

“Zahvaljujem  se potpredsedniku Pokrajinske vlade i njegovim saradnicima na kontinuiranoj podršci, na koju lokalna samouprava uvek nailazi kada pripremi dobar projekat od interesa za društvo i građane. Sastanak je poslužio da definišemo nekoliko pravaca u kojim možemo nastaviti saradnju. Imamo otvorenu komunikaciju sa Pokrajinskom vladom i Vladom Srbije, ostvarili smo sinergiju koja daje rezultate, ulagali smo u sve oblasti, u oblast infrastrukturno razvoja grada, u energetiku, prosvetu, socijalnu zaštitu, kulturu, u sve ono što može doneti bolji život svih građana opštine Vrbas“, istakao je Milan Glušac.