Opštini odobren projekat od 2 miliona dinara za osnaživanje izbeglih lica

Na osnovu javnog poziva Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Sbije, opštini Vrbas odobren je projekat u visini od 2 miliona dinara koji je namenjen za pomoć pri pokretanju sopstvenog biznisa. Novac je obezbeđen za 10 izbegličkih porodica i oni će dobiti sredstva za rad koja su putem projekta tražili.

“Među opremom koju su tražili su plastenici, motokultivatori, mašine za šivenje i slično. Na ovaj način izbegličkim porodicama biće omogućeno da pokrenu posao ili unaprede posao kojim se već bave. Svaka porodica dobiće opremu u vrednosti 200.000 dinara. Ovo  je još jedan vid pomoći izbegličim porodicama  koje je opština  uspela da obezbedi i nadam se da će svima biti lakše  i da im je ova pomoć dobro došla”, rekla je Danijela Ilić, članica Opštinskog veća i najavila da će opština nastaviti sa sličnim projektima.


Danas su  u zgradi opštine svi koji su prošli na konkursu potpisali specifikaciju, na osnovu opreme koju su tražili. Uskoro će biti raspisana javna nabavka, a nakon toga će im biti dodeljena pomoć.