Badnji dan i Božić – Program obeležavanja u Vrbasu

Pravoslavna parohija vrbaška obeležiće nastupajući hrišćanski praznik, Roždestvo Hristovo ili Božić, počev od Badnjeg dana koji se ove godine praznuje u ponedeljak, 6. januara. Na Badnji dan u 08:00 časova služiće se Carski časovi, a od  09:00 časova Sveta liturgija. Potom će u 13:00 časova uslediti polazak po badnjak ispred crkve u Starom Vrbasu i nošenje badnjaka ulicama Vrbasa. Večernje bogosluženje biće u 15:00 časova, a loženje badnjaka i podela osveštanih grančica obaviće se u porti hrama u Starom Vrbasu u 16:00, odnosno kod novog hrama u centru Vrbasa od 18:00 časova. 

U utorak, na sam Božić, služiće se u ponoć Božićno jutrenje i u nastavku Sveta liturgija u Hramu Vavdenja Presvete Bogorodice u Starom Vrbasu. U 09:00 časova će se Sveta liturgija služiti u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u centru grada. Večernje bogosluženje biće u 18:00 sati. 

Sveta liturgija i večernje bogosluženje biće služeni i drugog i trećeg dana Božića, 8. i 9. januara, u terminima od 09:00, odnosno 18:00 časova u oba pravoslavna hrama u Vrbasu.