Festival poezije mladih poziva mlade autore da učestvuju na konkursu

Festival poezije mladih u Vrbasu raspisao je konkurs za mlade pesnike iz Srbije i regiona za učešće na poznatoj pesničkoj manifestaciji. Pravo učešća na konkursu imaju pesnici do 27 godina starosti sa ciklusom od 10 neobjavljenih pesama, na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih zajednica (sa prevodom na srpski jezik ukoliko je potrebno).

Pesme, umnožene u četiri primerka i potpisane šifrom (sa rešenjem šifre u posebnom kovertu) treba dostaviti na adresu: Narodna biblioteka "Danilo Кiš", Festival poezije mladih, Maršala Tita 87, 21460 Vrbas. Кonkurs traje do 01. aprila tekuće godine.

Pesnici čije pesme odabere stručni žiri, učestvovaće na 52. Festivalu poezije mladih koji se krajem maja svake godine, održava u Vrbasu. Festival će nagraditi najbolje pesnike, a glavna nagrada je štampanje knjige.


Istovremeno, Festival poezije mladih raspisao je i konkurs za najboljeg mladog slikara Palete mladih, koja će se po 46. put održati u okviru 52. Festivala poezije mladih. Pravo učešća na konkursu imaju svi mladi slikari do 27 godina starosti. Tema i tehnika rada je po slobodnom izboru, a format rada je štafelajni. Zainteresovani autori treba da pošalju fotografije ciklusa od 10 radova u elektronskoj formi (format .jpg, rezolucija 300dpi), uz osnovne podatke rada (naziv rada, tehnika, format i godina nastanka) kao i kratku biografiju na: [email protected]  najkasnije do 01. aprila 2020. godine.

Selektor Palete mladih će na osnovu radova prispelih elektronskim putem, odabrati deset najboljih autora čiji će radovi biti izloženi u Galeriji Кulturnog centra Vrbasa na 46. Paleti mladih, koja će se održati krajem maja ove godine u Vrbasu. Organizator će štampati katalog radova, a najboljem autoru će biti dodeljena plaketa i otkupna nagrada. Autori koji budu ušli u uži izbor, svoje originalne radove treba da dostave najkasnije do 01. maja 2020. godine na adresu Galerije КCV.