U toku radovi na opremanju Bloka 44 i Bloka 100 u Vrbasu

Radovi na infrastrukturnom opremanju Bloka 100 u Vrbasu, koji se nalazi na izlasku iz naselja u pravcu Bačkog Dobrog Polja, ušli su u završnu fazu. Istovremeno, u centru grada, iza zgrade Opštinske uprave, asfaltira se parking sa 63 parking mesta. Obe lokacije opremaju se u okviru istog projekta koji finansira Pokrajinska vlada i koji vredi oko 56 miliona dinara.

Prema rečima Milana Glušca, predsednika Privremenog organa opštine Vrbas, radovi u Bloku 44 značajno će rasteretiti problem manjka parking mesta u centru Vrbasa, dok se opremanje Bloka 100 vrši jer će na toj lokaciji italijanski investitori graditi fabriku. 

„Nikako ne smemo zapostaviti infrastukturne projekte koji su započeti pre uvođenja vanrednog stanja. U narednom periodu nas očekuje finiširanje ovih radova. Vrlo je bitno da će se ovde podići fabrika od 2.000 metara kvadratnih i da će biti prva zelena fabrika u Srbiji, što je u skladu sa onim što radi lokalna samouprava, -zaštita životne sredine“, rekao je Glušac prilokom obilaska radova u Bloku 100.

Radove na obe lokacije izvodi operativa firme „Ekstra Auto Vrbas“.