Pozitivan nalaz na korona virus kod jedne starije sugrađanke

Štab za vanredne situacije saopštio je da je u poslednja 24 časa na teritoriji opštine Vrbas na osnovu utvrđenih simptoma i epidemioloških indikacija, testirano još sedam naših sugrađana, od čega je šest nalaza negativno, a jedan nalaz pozitivan na prisustvo koronavirusa. Radi se o pacijentkinji staroj 72 godine koja je u skladu sa procedurom testirana i medicinski zbrinuta u Opštoj bolnici Vrbas, a zatim u toku dana prebačena na Infektivnu kliniku Kliničkog centra u Novom Sadu.

„U skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Vojvodine, Ministarstva zdravlja i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, počela je sa radom posebna ambulanta za COVID-19 za pacijente koji imaju sledeće simptome: povišena temperatura, kašalj, osećaj gušenja, bol u grlu. Pacijenti sa ovim tegobama treba da se jave odmah, bez odlaganja, u novoformiranu ambulantu za COVID-19 (prostorije polivalentne patronaže), u Domu zdravlja ‘Veljko Vlahović’. Mole se svi pacijenti sa ovim simptomima da ne ulaze na glavni ulaz Doma zdravlja, već da se jave u ambulantu koja se nalazi iza glavnog ulaza i koja je posebno obeležena“, stoji u saopštenju. 

U ambulanti za COVID-19 će svakom pacijentu sa navedenim simptomima biti urađena potrebna dijagnostika, a na osnovu epidemioloških indikacija neki od pacijenata biće testirani na koronavirus. Odluku o testiranju doneće izabrani lekar uz saglasnost nadležnog epidemiologa. Testiranje će se obaviti u šatoru koji je postavljen u dvorištu Doma zdravlja. Radno vreme ambulante je 00-24 časa – telefon 062/780.289.