Novo sanitetsko vozilo vrbaskom Domu zdravlja

Predstavnicima zdravstvenih ustanova u AP Vojvodini predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je u Novom Sadu 21 sanitetsko vozilo sa pratećom medicinskom opremom.  Za ovu namenu je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 100 miliona dinara. Jedna od ustanova u koju je dopremljeno novo vozilo je i Dom zdravlja „Veljko Vlahović“ u Vrbasu.


Sanitetska vozila donirana su i Kliničkom centru Vojvodine, opštim bolnicama u Vršcu, Somboru, Кikindi i Senti i domovima zdravlja u Adi, Alibunaru, Кanjiži, Кuli, Inđiji, Кovinu, Sečnju, Srbobranu, Bečeju, Žitištu, Beloj Crkvi, Titelu, Novom Bečeju, Кovačici i Bačkoj Topoli.


„U pitanju je nabavka sanitetskih vozila i vozila za dijalizu sa kompletnom pratećom medicinskom opremom, neophodnih za efikasniji rad svih zdravstvenih ustanova, u nadi da će se nastaviti kontinuirano ulaganje u oblast zdravstva“, naznačeno je iz Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

Na ovoj donaciji u ime građana opštine Vrbas i korisnika zdravstvenih usluga, zahvalili su se predsednik Privremenog organa opštine Vrbas Milan Glušac i direktorka vrbaskog Doma zdravlja dr Jasmina Asi.