Novi uspesi BK “Čarnok” – Tri zlatne medalje na turniru u Smederevu

Sa četiri takmičara Bokserski klub ”Čarnok” iz Vrbasa osvojio je tri zlatne medalje na turniru u Smederevu koji je trajao tri dana, od 18. do 20. septembra 2020. godine.

„Smederevska jesen bila je zlatna za naše takmičare. Reč je o kvalifikacionom turniru za učešće domaćih boksera na medjunarodnim takmičenjima, a prema najavi čelnih ljudi Bokserskog Saveza Srbije ovaj turnir je ekiminacionog karaktera i za predstojeće Evropsko prvenstvo, što znači da će osvajači zlata činiti Reprezentaciju Srbije, istakao je Igor Škundrić, trener BK “Čarnok” Vrbas. 

Bilo je veliko iznenadjenje kada su objavljene propozicije turnira, jer je praksa do sada bila da prvaci države automatski čine deo Reprezentacije Srbije na medjunarodnim takmičenjima. Ova novina je značila da naši momci moraju još jednom da dokažu da su najbolji u zemlji, iako je Stefan Camović petostruki Prvak Srbije i šestostruki Prvak Vojvodine, a Mašan Nikčević u konkurenciji juniora i školaraca takodje Prvak Vojvodine i Prvak Srbije. Ima logike obzirom da je takmičarska pauza bila suviše duga što se sigurno odrazilo na formu boksera. 

Nezavidne okolnosti u našoj opštini kada je u pitanju kovid virus i proglašenje vanredne situacije značilo je automatski prekid treninga i zatvaranje bokserske sale u CFK „Drago Jovovic“ Vrbas. Bili smo prinudjeni da u skladu sa preporukama nadležnih treninge držimo na otvorenom prostoru, a par meseci i da ih obustavimo. To  nas  nije sprečilo da se u rekordno kratkom roku pripremimo za takmičenje i damo sve od sebe. Mašan Nikčević se u konkurenciji juniora sastao sa Milošem Tubićem iz BK “Šajkaši” Žabalj i Vukotom Šalipur uz BK “Čingelić” i obojicu je pobedio prekidom u prvoj rundi, čime je nastavio započetu tradiciju da protivnike savlada u prvoj rundi prekidom. Mašan je osvojio zlatnu medalju u konkurenciji juniora do 80 kg. Dušan Drinčić je u kategoriji mladih do 91 kg osvojio zlatnu medalju savladavši Petrović Danila iz BK “Čingelić” odlukom WO. Stefan Camović se u finalu susreo sa Djuričić Jovanom iz BK “Petrovgrad” i izvojevao pobedu u drugoj rundi predajom od strane protivnika u konkurenciji mladih do 64 kg. Damir Jajić je izgubio u kvalifikacionom meču iako je odboksovao tehnički besprekorno, ipak mu je falilo malo agresivnosti i dominacije, istakao je Škundrić.

Imali smo priliku da za tri dana vidimo odličan boks svetskog ranga. Camović je još jednom potvrdio da je u samom vrhu srpskog boksa sa blizu 80 mečeva i 90% pobeda. Uskoro ga očekuje Vojvodjanska zlatna rukavica na kojoj ce učestvovati i Dušan Drinčić, a očekuje ga i Evropsko prvenstvo, pa nema predaha u treninzima. 

Mašan Nikčević je neko ko je uspeo da za kratko vreme osvoji sve što se osvojiti može, upornim radom, talentom i predanošću. Intenzivno ga pripremamo za 4. Juniorski kup nacija koji ce se sledećeg meseca održati u Vrbasu.