Reprezentacija Srbije pobednik 4. Juniorskog kupa nacija u boksu

Pobednik IV Juniorskog kupa nacija u boksu, koji je u nedelju završen u Vrbasu je mlada reprezentacija Srbije. U konkurenciji takmičara iz četiri zemlje, bokseri iz Srbije osvojili su 11 zlatnih, 12 srebrnih i 7 bronzanih medalja, drugoplasirana je selekcija Sjedinjenih Američkih Država sa dve zlatne medalje. Severna Makedonija je osvojila jednu zlatnu, dve srebrne i tri bronzane, a reprezentacija Bosne i Hercegovine jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.

Pehar za najbolju bokserku otišao je u ruke Sare Ćirković, za najboljeg boksera proglašen je Rastko Simić, najborbeniji par bili su Uroš Milošević (SRB) – Đovani Jerković (BiH), za najboljeg tehničara proglašen je Mateja Petrovski (SRB), najbolji strani bokser je Amerikanac Lugo Eliah, a najbolji sudija Branislav Damnjanovski.

„Napravili smo mini spektakl u Centru za fizičku kulturu ‘Drago Jovović’, ali je kvalitet boksa bio manji, jer je učestvovalo i manje država. Naravno, to je iz objektivnog razloga, virusa i opšte epidemiološke situacije. Što se tiče same organizacije turnira, digli smo je na jedan viši nivo, uz podršku Bokserskog saveza Srbije, naravno, opštine Vrbas, opštine Kula i javnih preduzeća u opštini Vrbas, tako da smo veoma zadovoljni“, ocenio je Igor Škundrić, član Organizacionog odbora turnira.