Uvedena vanredna situacija na teritoriji opštine Vrbas

Štab za vanredne situacije opštine Vrbas doneo je danas odluku o uvođenju vanredne situacije na teritoriji opštine Vrbas, saopšteno je nakon sednice ovog tela.

„Zbog pogoršane epidemiološke situacije na teritoriji opštine Vrbas, Štab za vanredne situacije doneo je meru prelaska škola na onlajn nastavu u cilju zaštite zdravlja učenika i zaposlenih u obrazovnim ustanovama, koja stupa na snagu 17. novembra 2020. godine“, navedeno je u zaključku Štaba za vanredne situacije opštine Vrbas.

Nakon sednice komandant Štaba za vanredne situacije opštine Vrbas Predrag Rojević saopštio je da je „u poslednja tri dana izvršeno više od 160 pregleda na COVID 19 a pozitivan rezultat je potvrđen kod 104 pacijenta“. U poslednjih sedam dana izvršeno je 876 pregleda. „Na osnovu ovih podataka, koji jesu zabrinjavajući, doneli smo niz mera. Već od utorka osnovne i srednje škole u opštini Vrbas prelaze na onlajn nastavu, ugostiteljski objekti, objekti za posebnu namenu poput kladionica ili svadbenih salona, mogu raditi samo do 21.00 sat, a maksimalan broj prisutnih na sahranama utvrđen je na 15. Zaposleni u javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač lokalna samouprava, sa decom mlađom od sedam godina, upućuju se na rad od kuće kako bi se smanjio broj dece u vrtićima“, rekao je nakon sednice Rojević.