Promene na čelu javnih preduzeća – Treća sednica SO Vrbas

U  cilju sprovođenja obaveznih mera u borbi protiv zaraze COVID 19, odbornici su treću sednicu Skupštine opštine Vrbas održali u bioskopu „Jugoslavija“. Zasedanje je otvoreno odavanjem pošte preminulom odborniku Skupštine opštine Petru Kankarašu.

Uz redovni zapisnik sa prethodne sednice, Skupština opštine je usvojila novu odluku o Opštinskom veću, odluku o usvajanju informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač opština Vrbas za period od 01. 01. 2020. godine do 30. 09. 2020. godine, zatim odluku o izmenama i dopunama odluke o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom, odluku o izmenama i dopunama odluke o uslovima i merama za uklanjanje objekata koji predstavljaju neposrednu opasnost za život i zdravlje ljudi, susedne objekte i bezbednost saobraćaja, kao i odluku o izmenama i dopunama odluke o unapređenju energetske efikasnosti na teritoriji opštine Vrbas. Izmenama i dopunama odluke o osnivanju Narodne biblioteke „Danilo Kiš“ ustanova će ubuduće nositi naziv Javna biblioteka, što je usklađivanje sa zakonodavstvom iz oblasti kulture.

Došlo je do izmena na čelnim mestima pojedinih javnih preduzeća – na mesto vršioca dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ imenovan je Igor Škundrić.  I Javno komunalno preduzeće „Standard“ dobilo je  vršioca dužnosti direktora, to  je Veljko Kovačević, dok je novi vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Vrbas-gas“ od sada Darko Vasiljević. Na ovoj sednici formirana je i nova odbornička grupa pod nazivom „Srpska radikalna stranka za Vrbas“, koju čine tri odbornika.