U toku sedam konkursa za unapređenje poljoprivrede

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je sedam konkursa za 2021. godinu:

– Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje troškova nabavke priključne mehanizacije, mašina i opreme za organsku proizvodnju na teritoriji AP Vojvodine u 2021. godini. Cilj konkursa je unapređenje organske proizvodnje, nabavke priključne mehanizacije, mašina i opreme za organsku proizvodnju na teritoriji AP Vojvodine. Za realizaciju ovih aktivnosti predviđeno je ukupno 9.000.000 dinara.

– Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi u AP Vojvodini. Cilj konkursa je povećanje efikasnosti, konkurentnosti i održivosti proizvodnje na farmama u AP Vojvodini u 2021. godini. Za njegovu realizaciju biće izdvojeno ukupno 90.000.000 dinara.

– Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za preradu voća i povrća, uključujući i pečurke. Cilj konkursa je ulaganje u novu opremu radi povećanja prihoda na poljoprivrednim gazdinstvima i zapošljavanja ruralnog stanovništva. Za realizaciju ovog konkursa predviđeno je ukupno 25.000.000 dinara.

– Konkurs za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine. Cilj ovog konkursa je demografska obnova ruralnih područja AP Vojvodine radi podsticanja ostanka mladih u tim područjima odnosno njihovog povratka iz gradova. Za realizaciju konkursa u 2021. godini predviđeno je ukupno 200.000.000 dinara.

– Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru na teritoriji AP Vojvodine. Cilj je intenzivnije korišćenje i zaštita poljoprivrednih zemljišnih resursa u AP Vojvodini u 2021. godini. Za realizaciju ovog konkursa predviđen je ukupan iznos od 80.000.000 dinara.

– Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje i opreme za poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka na teritoriji AP Vojvodine. Cilj konkursa je povećanje obradivih površina pod opremom i sistemima za navodnjavanje, kao i zaštita zemljišta sprečavanjem razvoja korova uz poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka. Za realizaciju ovog konkursa predviđeno je 370.000.000 dinara.

– Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada voćaka, vinove loze i hmelja u 2021. godini. Cilj konkursa je povećanje površina zasada voća pod sistemom protivgradne zaštite kao i povećanje površina pod novim zasadima voća i vinove loze u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini. Za realizaciju ovog konkursa predviđen je ukupan iznos od 85.000.000 dinara.

KONKURSI