Počinje sklapanje ugovora o rezervaciji pijačnog prostora

Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ obaveštava zainteresovane zakupce da će sklapanje ugovora o rezervaciji pijačnog prostora, za sezonu 2021/2022. godine, trajati od 05. do 31. marta ove godine.

„Zakup će se u ovom periodu obavljati po starim cenama. ‘Komunalac’ na ovaj način želi da stimuliše i pomogne proizvođače i trgovce koji robu prodaju na pijacama u Vrbasu, Zmajevu i Kucuri, a dolaze iz svih mesta vrbaske opštine i šire. Za ugovore sklopljene nakon poslednjeg dana marta cene rezervacije se uvećavaju za 30 odsto.

Na Velikoj pijaci u Vrbasu ima 119 tezgi za povrće i 73 tezge za samostalne trgovinske radnje, kao i 204 kocke, a na raspolaganju je i osam rashladnih vitrina. Na Maloj pijaci ima 91 tezga za povrće, 171 kocka za prodaju razne robe kao i šest rashladnih vitrina. Na pijaci postoje i mesta za prodaju iz kamiona. Na vrbaskoj pijaci subotom može da stane 11 kamiona, a na pijaci sredom za kamione ima devet mesta. Vodi se računa da zakupci pijačnog prostora imaju dobre uslove koji mogu da zadovolje njihove potrebe u vezi sa prodajom proizvoda. Na pijaci u Zmajevu ima 41 tezga i 27 dodatnih mesta za prodaju, tako da svi zainteresovani mogu da obezbede prostor za svoje proizvode. U Kucuri ima 35 tezgi i 65 kocki.

Ugovori u Kucuri će se zaključivati u prostorijama pijačne uprave na pijaci u petak 05. marta, u vremenu od 07:00 do 14:00 časova, dok će se se ovaj posao u Zmajevu obavljati u subota 06. marta. U Vrbasu će se ugovori zaključivati u prostorijama pijačne uprave na Velikoj pijaci (subotom) 20. i 27. marta, u vremenu od 07:00 do 14:00 časova, i na Maloj pijaci (sredom) 24. i 31. marta u istom terminu“, stoji u saopštenju JKP „Komunalac“. Iz preduzeća preporučuju zainteresovanim zakupcima da ugovore sklope blagovrmeno, kako bi izbegli gužve i uvećanje cene od 30 odsto.