Poziv mladima – Vrbas uz još pet gradova Vojvodine deo omladinskog projekta

Vrbas će uz još pet gradova iz Vojvodine biti deo omladinskog projekta u kom će se mladi baviti temama rodne ravnopravnosti, manjinskih prava, govora mržnje i predrasudama u njihovoj lokalnoj zajednici. 

„Pozivamo vas da budete deo promene koju želite da vidite u vašoj zajednici. Tokom nekoliko zajedničkih radionica radićemo na izradi tekstova i istraživanja na teme: rodne ravnopravnosti, manjinskih prava, govora mržnje i predrasuda u vašoj lokalnoj zajednici. Autori tih tekstova ste vi, a od ekipe dobijate mentorsku podršku i pomoć tokom celekupnog procesa. Vaši tekstovi naći će se u zajedničkoj publikaciji projekta koja će biti objavljena na kraju projekta, a imaćete priliku i da svoj rad predstavite na konferencijama u svom mestu. Radionice se održavaju 2. i 3. i 9. aprila u klubu Muzika na kub, Njegoševa 4a Vrbas. Petkom smo od 14h do 17h, a subotom od 13h do 16h“, navode iz novosadske Asocijacije Kultranova. 

Projekat se sprovodi u šest opština. To su, uz Vrbas,  još i Zrenjanin, Sombor, Bačka Palanka, Kikinda i Vršac.

„U svakom mestu osmoro učesnika radiće na izradi četiri teksta. Na kraju procesa imaćemo 24 teksta koja se bave gore navedenim temama. Dobićete neophodna znanja i veštine za izrade tekstova, podršku, promociju, objavljivanje vaših radova i priliku da o ovim problemima javno govorite, kao i sertifikate. Predhodno znanje u oblasti novinarstva nije neophodno. Sa vama će raditi iskusni novinari i omladinski radnici koji su i te kako spremni da vam prenesu znanje i pomognu vam da poboljšate vašu zajednicu, ukažete na probleme i rešenja“, dodaju iz Kulturanove.

Projekat sprovodi Asocijacija Kulturanova iz Novog Sada u saradnji sa Panonskom Aktivističkom Organizacijom iz Zrenjanina.

TEKST POZIVA