Kup nacija u boksu za juniore u junu u Vrbasu

Sredinom juna Vrbas će po peti put biti u znaku boksa, jer se od 06. do 13. juna, održava Kup nacija u boksu za juniore. Ovim povodom danas je održan sastanak Organizacionog odbora ovog međunarodnog takmičenja, kome su pored članova odbora prisustvovali i čelni ljudi lokalne samouprave, predstavnici Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“, Doma zdravlja, Crvenog krsta, Policijske stanice Vrbas, Kancelarije za mlade i Kulturnog centra, koji su potvrdili saradnju i pomoć ovom prestižnom turniru.

Sekretarka Vojvođanskog bokserskog saveza Darija Hadžić saopštila je da je do sada učešće na turniru potvrdilo 12 država i to: Slovačka, Letonija, Grčka, Sjedinjene Američke Države, Kirgistan, Slovenija, Hrvatska, Rusija, Severna Makedonija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina i domaćin Srbija. Prijave traju do kraja maja, a član Organizacionog odbora Igor Škundrić očekuje da će na ovogodišnjem turniru učešće uzeti 20 država. Eliminacione borbe će početi 08. juna u Centru za fizičku kulturu „Drago Jovović“’ i trajaće pet dana.

„Planiramo da postavimo ring na centralnom gradskom trgu 12. juna, kada će se održati finalne borbe“, istakao je Škundrić i dodao da će se turnir održati uz poštovanje svih epidemioloških mera, a da li će se dozvoliti i prisustvo publike, odlučiće Krizni štab za borbu protiv COVID 19. Škundrić se zahvalio na punoj podršci Bokserskom savezu Srbije i opštini Vrbas, koja je je ujedno i nosilac ovog turnira.

Zamenik predsednika opštine Milan Glušac i član Opštinskog veća zadužen za sport Srđan Stanić složili su se, da se podrškom međunarodnom turniru ne promoviše samo sport, nego i cela opština Vrbas, a „kroz sport uspevamo da uspostavimo i više oblike saradnje“, istakao je Glušac.