Zahvalnice povodom Svetskog dana medicinskih sestara

Povodom Svetskog dana medicinskih sestara, predsednik opštine Vrbas, Predrag Rojević, obišao je Gerontološki centar Vrbas,Opštu bolicu Vrbas, i Dom zdravlja „Veljko Vlahović“. U Gerontološkom centru predsednik je u kratkom razgovoru sa štićenicima i direktoricom izrazio nadu da će pandemija uskoro proći, i itom prilikom im čestitao slavu Doma. U Opštoj bolnici Vrbas Rojević je uručio zahvalnice medicinskim sestrama i osoblju koji se nalaze u COVID timu.

„Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u ovoj borbi sa virusom korona. Hvala na požrtvovanosti i posvećenom radu“, rekao je Rojević prilikom uručivanja zahvalnica.

Uz zahvalnost što su iz opštine prepoznali njihovu posvećenost u radu, predsednika Rojevića, dočekali su i zaposleni u Domu zdravlja.Veliki teret pandemije pored brojnih zdravstvenih radnika podneli su i laboranti.

„Zahvaljujem se mladom rukovodstvu naše opštine, koje je prepoznalo naš posvećeni rad. U COVID timu laboranata je nas 12, i svi smo sem jedne bili zaraženi virusom korona. Služba je bila dežurna 24 sata, a desilo se i to da je u jeku epidemije, nas ovde bilo samo četvoro, a imali smo i po 250 pacijenata. Nastavlli smo sa radom bez slobodnog dana. Ovom prilikom želim da se zahvalim koleginici Melaniji Sabo koja ovih dana odlazi u penziju, a koja je uvek bila uz nas, podržavala nas i pomagala koliko je mogla iako nije u ovom timu za koronu. Pre svega cenila je naš rad i održavala dobre međuljudske odnose“, rekla je Nada Mijatović, glavna sestra laborant.

U ime svih zaposlenih u DZ „Velko Vlahović“ zahvalio se i Miljan Mićunović, glavni tehničar u ovoj zdravstvenoj ustanovi. „Hvala na podršci lokalnoj samoupravi, a ovom prilikom moram istaći izuzetan rad svih zaposlenih, posebno zaposlenih u našoj laboratoriji“, rekao je Mićunović.