Novi likovni i literarni konkurs za decu i mlade vrbaske Biblioteke

Odeljenje za decu i mlade Javne biblioteke „Danilo Kiš“, u skladu sa dosadašnjom, veoma uspešno realizovanom saradnjom, raspisala je literarno-likovni konkurs u prilog Letnjem festivalu 2021, za svu zainteresovanu decu Predškolske ustanove „Boško Buha“, te za učenike svih osnovnih i srednjih škola opštine Vrbas, kao i za štićenike Udruženja za pomoć MNRO „Kućica“.

U znak kulture sećanja na nedavno preminulog istaknutog srpskog pisca, reditelja i dramaturga ̶ Vladimira Laleta Andrića, ovogodišnja tema definisana je naslovom serije TV emisija za decu „DAJ MI KRILA JEDAN KRUG“, koje je Andrić potpisao kao scenarista i režiser. Literarne i likovne radove poželjno je uručiti lično ili dostaviti poštom na adresu Javne biblioteke „Danilo Kiš“, Maršala Tita br. 87, 21460 Vrbas, najkasnije do 11. juna 2021. godine.

Uz sve navedeno, neophodno je navesti ime i prezime učesnika konkursa, starosnu grupu učesnika konkursa iz Predškolske ustanove „Boško Buha“, odnosno na razred i školu učenika učesnika, kontakt telefon učesnika, kao i ime i prezime vaspitača, učitelja, predmetnih nastavnika ili profesora. Broj literarnih i likovnih radova nije ograničen.

Dodela nagrada biće upriličena u prisustvu poznatih pisaca Dušana Pop Đurđeva i Branka Stevanovića.