U Zmajevu od 25. juna manifestacija „Kulturno leto“

Zmajevo će biti domaćin velike kulturno-zabavne manifestacije „Kulturno leto“, koja se ove godine održava po sedmi put, na nekoliko lokacija. Priređivaće se koncerti, pozorišne predstave za decu i odrasle, nastupi kulturno umetničkih društava i sportski sadržaji.

Leto počinje 25. juna od 20.00 časova koncertima Dejana Petrovića Big benda i grupa Helga i Hogari u centru Zmajeva. Narednog dana u istom terminu, posetioci će moći da uživaju u muzici grupa Hari Mata Hari, Ničim izazvan i Filing.

U nedelju, 27. juna, u dvorištu Mesne zajednice u 17.00 časova, biće održane „Zmajevačke dečije igre“, u kojim će najmlađi imati priliku da pokažu svoje stvaralaštvo i kreativnost kroz igru, pesmu i glumu.

Od 05. do 11. jula biće održan turnir u malom fudbalu, Sabor narodne tradicije, takmičenje u pripremanju lovačkog kotlića i odigrana pozorišna predstava „Nas dve“.

Pokrovitelj manifestacije je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i opština Vrbas. Organizacioni odbor čine Mesna zajednica Zmajevo, Turistička organizacija opštine Vrbas, KUD „Sava Vukosavljev“, „Udruženje Krajišnika“, Lovačko društvo „Jelen“ i FK „Obilić“ Zmajevo.