Savremena nastava u OŠ “Bratstvo jedinstvo“ – Tableti za prvake

Osnovna škola “Bratstvo jedinstvo”, prva je škola ne samo u Vrbasu, nego među prvima u državi koja je svojim đacima koji ove godine kreću u prvi razred obezbedila tablet računare. Ukupno je obezbeđeno 34 tableta kojiko je i upisanih prvaka u školskoj 2021/22.godini.

Ideja je potekla od učiteljice ove škole Melite Milatović, i ubrzo je formiran tim u školi zahvaljujući kojem su nabavljena sredstva. Ukupna vrednost tablet računara iznosi oko 376.000 dinara. Veći deo novca prikupljen je od donatora, a 136.000 dinara je uz saglasnost Saveta roditelja, novac sa nameskog računa škole(donacije uglavnom prikupljene na Dobrotvornom balu koji škola godinama u nazad organizuje) opredeljen za kupovinu tableta.

“S obzirom da učenici od prošle godine imaju novi predmet, a to je digitalni svet, očekujem da će im tablet računari veoma koristiti. Svi u školi smo prihvatili ideju učiteljice Melite, organizovali se i uspeli da realizujemo ovaj projekat i prikupimo neophodna sredstva”, rekao je v.d. direktora OŠ “Bratstvo jedinstvo”, Nedeljko Striber. On se zahvalio svim donatorima kao i kolektivu u školi koji su učestvovali u ovom projektu. Kako su najavili u školi u planu je da se i svake naredne godine obezbede tablet računari za buduće prvake.