Počela kampanja za bezbednost saobraćaja „Vozi odmoran“

Agencija za bezbednost saobraćaja i MUP zajedno su pokrenuli kampanju „Vozi odmoran“, a v.d. direktor Agencije Duško Pešić je tom prilikom upozorio da u toku letnjih meseci strada najviše ljudi u saobraćajnim nezgodama.

„Skoro jedna trećina poginulih su stradali u junu, julu i avgustu. U tim mesecima izdvajaju se dva problema – brzina i umor kod vozača. Poruke kampanje „Vozi odmoran“ su da na svaka dva sata pravimo pauzu, da pauza traje najmanje 15 minuta, da se na put kreće onda kada smo naspavani i odmorni i da što češće konzumiramo tečnost“, istakao je Pešić.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, na početku zajedničke kampanje MUP-a i Agencije za bezbednost saobraćaja, apelovao je na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i voze odmorni, jer je bezbednost u saobraćaju briga svakog od nas.

„U životu ne možemo da utičemo na sve što nam se može desiti, ali u saobraćaju možemo da utičemo gotovo na sve. Vozite odmorni, vežite pojas, prilagodite brzinu uslovima puta, nemojte konzumirati alkohol, lekove, nipošto nemojte uzimati bilo kakve narkotike, bezbednost će biti bolja i svi ćemo biti zadovoljniji“, rekao je Vulin, saopštila je ABS.