Uskoro novo igralište, teren i teretana u Bloku Sava Kovačević

Uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, opština Vrbas izgradiće u bloku Save Kovačevića novo igralište za decu, sportski teren i teretanu na otvorenom, saopšteno je iz lokalne samouprave. Projekat vredan 12,5 miliona dinara odobren je na konkursu Ministarstva zaštite životne sredine, koje izdvaja deset, a opština Vrbas 2,5 miliona dinara. Ugovor o realizaciji projekta potpisali su ministarka Irena Vujović, i predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević.

„Opština Vrbas je ove godine imala izuzetno veliku projektnu aktivnost. Naš investicioni budžet iznosi više od 1,5 milijardi dinara. A uz podršku Pokrajinske vlade i Vlade Srbije realizovali smo mnoge projekte koji obezbeđuju bolje životne uslove svim stanovnicima Vrbasa. Podrška Ministarstva zaštite životne sredine je veoma značajna, jer ćemo kroz ovaj projekat značajno unaprediti kvalitet života u bloku Save Kovačevića. Uveren sam da će to postati nova tačka okupljanja Vrbašana i model koji ćemo u saradnji s republikom i pokrajinom primeniti i u drugim delovima Vrbasa“, rekao je predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević.


Na igralištu za decu biće postavljeno 10 sprava, vrteški, klackalica, tobogana i njihalica. Sportski teren čine teren za rukomet i basket dimenzija 40 x 20 metara, staza oko terena širine dva metra i prostor za betonske tribine, koje su pozicionirane sa jugoistočne strane, sa tri reda za sedenje ukupne visine 1.35 metara, dugačke 17 i široke 2,7 metara. Staza oko terena je asflatna, a podloga za sportski teren je akrilna sportska podloga. Tribine su pozicionirane na platou od behatona. Postojeći koš je zadržan sa terena za basket i premešten na novoprojektovani teren. Teretana na otvorenom imaće 40 različitih sprava za vežbanje.