Gimnazija „Žarko Zrenjanin“ obeležila školsku slavu – Svetog Savu

Proslava školske slave Svetog Save prošla je u Gimnaziji „Žarko Zrenjanin“ u Vrbasu skromnije nego prethodnih godina i u prisustvu manjeg broja zaposlenih, učenika i gostiju. Savindan su čestitali direktorka Tatjana Kažić i ovogodišnji kum škole, umetnički fotograf Rajko Karišić. 

„Ovom prilikom sam našoj Gimnaziji, u ime moje porodice Karišić, iz koje je osam članova do sada završilo svoje školovanje u Gimnaziji i koji su, potom, svi završili razne fakultete, darovao govornicu od klirita koju, nažalost, naša Gimnazija do sada nije imala u svom inventaru. Radost je bila tim veća što je ona danas imala po prvi put i praktičnu primenu“, rekao je Karišić i dodao da je i školskoj biblioteci donirao 20 vrednih monografija u godini kada biblioteka Gimnazije obeležava 200 godina postojanja, kao i poklon foto reprodukcija Svetog Save, freske koja se nalazi u manastiru Milešava.

Svečanosti obeležavanja školske slave prisustvovao je i činodejstvovao sveštenik Zdravko Bojović koji je osveštao slavski kolač i  čestitao najveći praznik srpskih prosvetara koji se obeležava u spomen na prvog srpskog arhiepiskopa Svetog Savu. 

Fotografije: Rajko R. Karišić