Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović posetio Vrbas

Potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije, Branislav Nedimović posetio je danas poljoprivredno gazdinstvo porodice Radovanov iz Vrbasa. Podrška poljoprivrednoj proizvodnji, razne subvencije i konkursne linije državnih organa namenjene ratarima, stočarima, voćarima i povrtarima, kao i svim drugim proizvođačima u ovoj oblasti, bile su teme o kojim je Nedimović razgovarao sa poljoprivrednicima sa kojima se sastao, ali i sa Predragom Rojevićem, predsednikom opštine Vrbas, koji ga je zajedno sa saradnicima, dočekao u Vrbasu.

„Zahvaljujući podsticajnim merama Vlade Srbije i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, naši stanovnici uspešno se bave poljoprivredom i razvojem svojih gazdinstava. Kroz budžet za 2022. godinu izdvojili smo značajna sredstva, 73,8 miliona dinara, za razvoj poljoprivrede, a isto ćemo nastaviti da radimo i u budućnosti, zajedno sa Vladom Srbije“, istakao je Rojević.

Nakon posete farmi, ministar Nedimović sastao se sa jednim brojem poljoprivrednika iz Vrbasa i razgovarao sa njima o podsticajnim merama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u oblasti agrara.