Invalidi i ove godine radno angažovani na uređenju javnih površina

Uz podršku Nacionalne službe za zapošljavanje Ekološki pokret Vrbasa i ove godine će, po peti put za redom u periodu od juna do septembra, sprovesti javne radove za invalide. Na rok od četiri meseca angažovane su tri osobe sa da čiste i uređuju Vrbas i Kucuru, saopšteno je iz Ekološkog pokreta Vrbasa.

„Uz dogovor i u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem ‘Komunalac’ čiste se periferni delovi grada do kojih u dovoljnoj meri ne dopiru zvanične službe. To su sportsko-rekreativni tereni, stambeni blokovi izvan centra grada, zelene površine kraj pristupnih puteva, parkovi. U Kucuri je angažovana ekipa, uz podršku Mesne zajednice, preuzela brigu za čistoću sela. Pored čišćenja, do kraja projekta biće sanirane info table, klupe, dečija igrališta“, navodi se u saopštenju EPV.

Podrška realizaciji javnih radova omogućena je i realizacijom projekta „Zajedno za aktivno građansko društvo – AKT“, koji je dobio podršku Vlade Švajcarske a sprovode ga Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative. Pomoć je stigla i od kompanija Vital, Šećerana Crvenka, Sunoko i Industrija mesa Karneks.