Milanu Glušcu „Povelja Miša Anastasijević“

Na tradicionalna dodela priznanja „Кapetan Miša Anastasijević“ održanoj 28.novembra u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, muđu 20 pojedinaca koji su svojim primerom doprineli afirmaciji privrednog i društvenog stvaralaštva na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine našao se i Milan Glušac, bivši predsednik opštine Vrbas i poslanik u aktuelnom sazivu Narodne Skupštine Republike Srbije.

Nagrada „Кapetan Miša Anastasijević podseća na lik i delo poznate perjanice srpskog preduzetništva Miše Anastasijevića i jednog od najvećih filantropa i dobrotvora iz XIX veka koji je stvorio veliko bogatstvo. Oni koji su pokazali društvenu odgovornost su i nagrađeni. Izabrano je i 20 privrednih i društvenih subjekata i stvaralaca koji su najbolji u svojoj oblasti na teritoriji AP Vojvodine.

„Veliko je zadovoljstvo biti dobitnik ‘Povelje Miša Anastasijević’ i naći se u društvu svih drugih nagrađenih, ljudi koji svojim delovanjem svakodnevno unapređuju sebe i društvo u kom žive. Istovremeno, nagrada je i velika obaveza i podstrek da se sa odgovornim radom nastavi u budućnosti. Nalazimo se u kompleksnim okolnostima i kao društvo suočavamo se sa oštrim izazovima, država preduzima na sebe teret krize, a na nama kao pojedincima da je da damo svoj doprinos da se problemi reše i nastavimo putem razvoja. To je naš zadatak, u bilo kom segmentu da delujemo, bilo da je to ekonomija, energetika, obrazovanje, kultura, sport, kako bi se sistem mogao normalno da funkcioniše“, rekao je Glušac i zahvalio žiriju za dodelu nagrade, kojim je, inače, predsedavao prof. dr Radovan Pejanović.