Udruženju „Multiart“ Društvo „Korak srcem“ doniralo kombi vozilo

Vrbaskom Udruženju „Multart“ danas je donorano vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom, a pre svega mladih štićenika koje okuplja ova humanitarna organizacija. Ugovor o primopredaji vozila i ustupanju na korišćenje na period od pet godina, potpisli su Boris Bijelović, predsednik Upravnog odbora Udruženja „Multiart“ iz Vrbasa i Ivan Ratančić, izvršni direktor Organizacije „Korak srcem“ iz Rume koja je donator. 

„Oni su raspisali konkurs na koji smo se prijavili i zahvaljujući čemu smo dobili ovo vozilo sa hidrauličnom rampom. Ono je veoma funkcionalno pa će nam zbog toga mnogo koristiti, ne samo za prevoz naših štićenika već i starih i nepokretnih lica. Tu si i ‘Vozači velikog srca’, takđe naš projekat, pa će kombi i tu pronaći svoju svrhu“, objasnio je Boris Bijelović.

Ratančić je istakao da je ovo prvi kombi koji uručuju i da će pored ustupanja vozila na besplatno korišćenje, Organizacija Korak srcem u navedenom petogodišnjem roku registrovari i servisirati vozilo, te da se i rok korišćenja može produžiti.

Vozilo je opremljeno hidrauličnom rampom na daljinsko upravljanje sa liftom što omogućava jednostavan, brz i bezbedan ulazak u putnički prostor. Donirano kombi vozilo može da prevozi do osam lica. Poseduje tri mesta za smeštaj osoba u kolicima. Rampa može da podense težinu do 364 kilograma.