Sportskim klubovima iz budžeta opredeljeno 44,5 miliona dinara

Sportskim klubovima iz opštine Vrbas dodeljeno je 44,5 miliona dinara podrške iz opštinskog budžeta. Sredstva su opredeljena na konkursu, a predsednik opštine Predrag Rojević i član Opštinskog veća zadužen za sport Srđan Stanić, uručili su danas u svečanoj sali SO Vrbas ugovore predsednicima sportskih klubova.

„Opština Vrbas za sport izdvaja blizu 7 odsto ukupnog budžeta opštine, koji je planiran u iznosu od 2,1 milijardi dinara. Za podršku sportskim klubovima izdvaja se 2,3 odsto od ukupnog budžeta, a celih 35 odsto od celokupnog budžeta za sport, koji ove godine iznosi 131,4 miliona dinara. Ove godine ćemo sa 44,5 miliona dinara podržati 34 sportska kluba. To je za 500.000 dinara više nego prošle godine, kada smo izdvojili 44 miliona“, rekao je prilikom uručenja ugovora Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas.

On je podsetio da je lokalna samouprave Vrbas tokom prethodnih godina investirala više od 110 miliona dinara za unapređenje uslova za bavljenje sportom. Najviše novca uloženo je u Centar za fizičku kulturu „Drago Jovović“.