Zbirka priča Veselina Milićevića pred vrbaskom publikom

Zbirka satiričnih priča Veselina Milićevića „Seobe Perka Mušova“ našla se pred vrbaskom publikom u Javnoj bibloteci „Danilo Kiš“. Predstavljanju knjige pored autora prisustvovao je i njen recenzent i aforističar Aleksandar Čotrić iz Pančeva.

„Broje nagrade za satiru, među kojima i međunarodna „Aleko Konstantinov“ u Bugarskoj, svedoče o značaju Milićevića kao satiričara, ali i kvalitetu njegovog rada. Uz poseban humor, on verno dočarava likove“, istakao je Čotrić.

Veselin Milićević rođen je 1953. godine u Bačkom Dobrom Polju. Piše od 1980. godine. Dobitnik je brojnih književnih priznanja za aforizme i satiru.  Afirmisan je i kao pesnik za decu, a te pesme su mu zastupljene u četiri knjige. Prevođen je na šest jezika, a zastupljen u više od pedeset zbornika i antologija.

„Ne može se pisati satirična priča a da se neko u njoj ne pronađe i da nekoga ne uvredi. Ja samo opisijum vreme i društvo u kome živim. Vidim dobro, ako ne na blizinu, bar na daljinu. To i opisujem“, rekao je Milićević koji je prisutnima pročitao par svojih satiričnih priča.