Radovi na rekonstrukciji trotoara u ulici Maršala Tita

Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ ovih dana izvodi radove na rekonstrukciji trotoara u ulici Maršala Tita, od raskrsnice sa ulicom Ive Lole Ribara do Velike pijace.

„Na osnovu ugovora sa opštinom Vrbas ekipe ‘Komunalca’ trenutno vrše kompletnu rekonstrukciju trotoara na pojedinim deonicima u gradu. Zaključen je ugovor vredan 10 miliona dinara, kojim je posao poveren našem komunalnom preduzeću i koristim priliku da se zahvalim lokalnoj samoupravi na pokazanom poverenju, posebno zato što mi nismo firma uže specijalizovana za ovu vrstu radova, ali smo pokazali da smo sposobni da izvodimo i teže radove ove vrste. Opština Vrbas mogla je da ugovor dodeli nekoj privatnoj firmi, bolje opremljenoj i sa stručnijim ljudima za ovu vrstu posla nego što je naša, ali se odlučila za lokalno JKP kako bi se ono dalje razvijalo i kako bi izdvojeni novac ostao u lokalnoj samoupravi. U dogovoru sa predsednikom opštine Vrbas Predragom Rojevićem nastavićemo sa asfaltiranjem trotoara i sledeće godine, do sada je urađeno 1.000 kvadratnih metara, a plan je da se rekonstruiše još 5.000 u narednim mesecima. Ograničavajući faktor su vremenski uslovi, ali sve dok oni budu povoljni mi ćemo nastaviti sa radom“, rekao je Igor Škundrić, direktor JKP „Komunalac“.

Trenutno se asfaltira trotoar u ulici Maršala Tita, od raskrsnice sa ulicom Ive Lole Ribara do Velike pijace, a zatim slede isti radovi na drugoj strani ulice, pa radovi u ulicama Save Kovačevića i Gustava Krkleca.