Rezultati literarnog i likovnog konkursa povodom Dečije nedelje

Javna biblioteke „Danilo Kiš“ objavila je rezultate literarnog i likovnog konkursa koji se tradicionalno raspisuje povodom Dečije nedelje. Tema ovogodišnjeg konkursa bila je „Veliko srce dece Srbije“.

Nagrađeni literarni radovi:

TARA STANIŠLjEVIĆ III1, OŠ „Branko Radičević” Ravno Selo

MILICA RADOSAVLjEVIĆ IV1, OŠ „Svetozar Miletić”

NEDA KARANOVIĆ III1, OŠ „Branko Radičević” Ravno Selo

MAŠA MILOVIĆ VIII1, OŠ „Bratstvo-jedinstvo”

LARA NIKOLIĆ VIII2, OŠ „Branko Radičević” Ravno Selo

ALEKSA MAZUR VIII3, OŠ „20. oktobar” LENKA VUČKOVIĆ V3, OŠ „20. oktobar”

STEFAN GLOĐOVIĆ II2, Gimnazija „Žarko Zrenjanin”

UNA NIKOLIĆ II2, Gimnazija „Žarko Zrenjanin”

 

Nagrađeni likovni radovi:

ELENA ISAKOV, vrtić „Poletarac”

VIDAK MIHAILOVIĆ, vrtić „Ciciban” Zmajevo

ANETA DELIĆ, vrtić „Bubica”

MARKO BAJIĆ IV1, OŠ „Vuk Karadžić” Bačko Dobro Polje

SANDRA BOGDANOVIĆ IV1, OŠ „Vuk Karadžić” Bačko Dobro Polje

ANA PEROVIĆ IV3, OŠ „Svetozar Miletić”

NEDA KRAPIĆ I2, OŠ „Branko Radičević” Ravno Selo

 

Pohvale:

ĐORĐE SERDAR III3, OŠ „Bratstvo-jedinstvo” Kucura

MILIJANA DRAGIČEVIĆ OŠ „Vuk Karadžić” Bačko Dobro Polje

NAĐA STEFANOVIĆ VII3, OŠ „Petar Petrović Njegoš”

ALEKSA VULANOVIĆ VII3, OŠ „Petar Petrović Njegoš”

VALENTINA HORNjAK V2, OŠ „Bratstvo-jedinstvo” Kucura

MILICA ROSIĆ II3, SSŠ „4. juli”

NINA ČEKE II3, SSŠ „4. juli”

MAGDALENA SOKANOVIĆ, Udruženje za pomoć MNRO „Kućica”

MIRJANA DIMIĆ, Udruženje za pomoć MNRO „Kućica”

ALEKSANDAR MITIĆ, Udruženje za pomoć MNRO „Kućica” Vrbas

Odluku za prispele literarne radove doneo je Branislav Zubović, ispred Javne biblioteke „Danilo Kiš”, a za likovne radove Isidora Miljanić i Silvia Jelačić, ispred Kulturnog centra Vrbas.

Istovremeno, Odbor za obeležavanje Dečije nedelje u opštini Vrbas usvojio je izveštaj o aktivnostima koje su razne ustanove, organi i institucije organizovale povodom tradicionalne manifestacije posvećene najmlađim. Ovogodišnji slogan „Veliko srce dece Srbije“ potvrdila su i deca iz Vrbasa, Bačkog Dobrog Polja, Zmajeva, Ravnog Sela, Kucure i Savinog Sela, posebno kroz više humanitarnih akcija organizovanih za pružanje pomoći svojim drugarima.

U realizaciji programa Dečije nedelje učešće su uzele sve osnovne i srednje škole, vrtići, lokalna samouprava, Gerontološki centar Vrbas, Centar za fizičku kulturu „Drago Jovović“, Kulturni centar Vrbas, Javna biblioteka „Danilo Kiš“, Gradski muzej Kulturnog centra, JKP „Komunalac“, Policijska stanice Vrbas i Crveni krst Vrbas.

Između ostalog, upriličen je prijem dece iz vrtića, osnovnih i srednjih škola i predstavnika MNRO kod predsednika opštine Vrbas Predraga Rojevića; u CFK su održane sportske igre za osnovce, u organizaciji „Ispad produkcije“ i opštine Vrbas; na Trgu Nikole Pašića su održane radionice o značaju reciklaže za predškolce, u organizaciji JKP „Komunalac“, učenici osnovnih škola iz Vrbasa prisustvovali su prezentaciji vatrogasne i policijske opreme, predstavnici Koordinacionog tela za prevencije vršnjačkog nasiljao pštine Vrbas delili su promotivni materijal; na nivou svih obrazovnih ustanova organizovana je humanitarna akcija u kojoj su prikupljana sredstva za pomoć učeniku Gimnazije „Žarko Zrenjanin“ – ukupno je prikupljeno 425.500 dinara; Centar za fizičku kulturu bio je domaćin takmičenju učenika svih škola u basketu i futsalu; Crveni krst organizovao je prezentacije i radionice zajedno sa JKP i PS; predstavnici Policijske stanice Vrbas predstavili su deci zanimanje policijski službenik i prikazali opremu i vozila koja se koriste u obavljanju poslova i zadataka; u osnovnim školama u Bačkom Dobrom Polju, Zmajevu, Ravnom Selu, Kucuri i Savinom Selu održana je predstava „Ah, Crvenkapa“, a u Gimnaziji „Žarko Zrenjanin“ i SSŠ „4. juli“ predstava „Pupin“; Odbor za obeležavanje Dečije nedelje sledio je uputstva za prodaju vrednosnih nalepnica i prikupio određena sredstva na ovaj način. Učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Bačkog Dobrog Polja i ove godine, treći put za redom, tradicionalu manifestaciju obeležili su i humanitarnom akcijom u kojoj su prikupljali trajne prehrambene namirnice za potrebe dece sa razvojnim poteškoćama iz Udruženja „Multiart“.