U toku rekonstrukcija Gradskog stadiona u Vrbasu

U Vrbasu su počeli radovi na rekonstrukciji gradskog stadiona vredni 40,5 miliona dinara. Posle više od 30 godina biće završena upravna zgrada, koja će dobiti svlačionice, kupatila, kancelarije i sobe za igrače. Takođe će biti sređene postojeće tribine i postavljeni novi golovi, a biće izgrađena i biletarnica i savremeni informativni pres centar. Novac za rekonstrukciju gradskog stadiona opština Vrbas obezbedila je Pokrajinska vlada.

Predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević ističe da se stadion nalazi se u istom stanju kao pre 30 godina, kada je mobom počela njegova gradnja, koja nikad nije završena.

„Rekonstrukcija gradskog stadiona je projekat od izuzetnog značaja od kog će koristi imati ogroman broj dece i sportista u opštini Vrbas. Gradski stadion je mesto gde se odigravaju fudbalske utakmice i svakodnevno trenira preko 200 mališana. Već dugi niz godina deca se presvlače i spremaju za trening na tribinama, jer je postojeća zgrada neuslovna, nema struju ni vodu. Mi ćemo sada, konačno, posle više od tri decenije uspeti da uredimo i osposobimo gradski stadion za upotrebu, kako bi deca iz opštine Vrbas mogla da treniraju i bave se sportom na odgovarajući način“, kaže Rojević.

Predsednik opštine Vrbas naglašava da će rekonstrukcija stadiona značajno unaprediti uslove za bavljenje sportom.


„Cela zajednica će imati vrlo velike koristi od ovog projekta. Unapredićemo uslove za održavanje fudbalskih utakmica i treninga, s jedne strane. S druge strane, to će omogućiti da se još više dece zainteresuje za sportske aktivnosti, a doprineće i promociji sporta po kom je opština Vrbas i te kako poznata“, rekao je Rojević i naglasio da je opština ove godine obzebedila rekordnu podršku od 49.524.100 dinara za 30 sportskih klubova, koji broje 2.268 članova.


„U poslednje tri godine za podršku sportskim klubovima izdvojili smo 138 miliona, odnosno više od 1,1 miliona evra. Ukupni budžet za sport podigli smo sa 233,4, koliko je iznosio u 2023. na 274,5 miliona dinara u ovoj godini. A svi sportski klubovi mogu besplatno da koriste resurse Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović”, od sportske dvorane do bazena“, rekao je Rojević.