Marko Kragović pobednik 48. Festivala poezije mladih

Marko Kragović iz Kosovske Mitrovice je pobednik 48. Festivala poezije mladih. Druga nagrada pripala je Mariji Čalić iz Beograda,koja je do sada tri puta bila finalista, a treća nagrada pripala je Mariji Radić, iz Mladenovca. Šimon Tsubota iz Beograda kao najmlađi pesnik poneo je nagradu „Stanko Simićević“.

Završno veče 48.Festivala poezije mladih započelo je podsećanjem i evociranjem uspomena na nastanak Festivala 21. maja 1969. godine na pobedničku pesmu „Šumski svet“ i na njenog autora danas poznatog pesnika Radomira Mićunovića. Žiri 48. Festivala poezije mladih u sastavu predsednik Pero Zubac, Nebojša Devetak i Ivan Lalović, članovi, ni najmanje nisu imali lagan zadatak, jer je na ovogodišnji konkurs Festivala pristiglo 148 radova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, ili u najkarćem iz svih republika ex Jugoslavije. Žiri je izabrao deset finalista, a to su bili : Milan Veselica iz Kule, Lazar Đačić, Antonijo Karlović iz Hrvatske, Marko Kragović iz Kosovske Mitrovice, Tamara Krstić iz Sombora, Marija Radić iz Mladenovca, Anamarija Rudan iz Zrenjanina, Radovan Sinđelić iz Sremske Mitrovice, Šimon Tsubota i Marija Čalić iz Beograda.

Marko Kragović je pobednik Festivala što podrazumeva objavljivanje njegove knjige pesama. Druga nagrada pripala Mariji Čalić i treća Mariji Radić. U toku prepodneva u vrbaskoj Biblioteci održan je Književni program učenika srednjih škola opštine,a najlepšu ljubavnu pesmu napisala je Vesna Peškanov, učenica SSŠ „4.Juli“.