Dečiju nedelju obeležili i članovi Udruženja za pomoć MNRO „Kućica“

Ranijih godina, pa tako i ove, Udruženje za pomoć MNRO „Kućica“ uključilo se u obeležavanje Dečije nedelje. Podsticaj njihovom radu dala je lokalna samouprava, tačnije Odbor za obeležavanje Dečije nedeje, potrudivši se da biblioteku ovog udruženja upotpuni sa još nekolko naslova i sredstava za rad.

„Namera nam je da na što više načina podržimo udruženja ove vrste. Pohvalila bih saradnju sa ljudima iz Udruženja „Kućica“ koji neguju izuzetno odgovoran i kreativan pristup ka mladima koji iziskuju posebnu podršku. Doneli smo na poklon knjige poezije sa ciljem da ih podstaknemo na još više nastupa na smotri recitatora koju oni takođe priređuju, a opština Vrbas podržava. Sledeće godine biće po treći put domaćini jedne takve manifestacije putem koje izražavaju svoju kreativnost“, rekla je ispred Odbora za obeležavanje Dečije nedelje Mira Nedić, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti.

Članovi i štićenici Udruženja za pomoć MNRO bili su tokom ove sedmice okrenuti tematici Dečije nedelje. Marija Vujačić, psiholog i dugogodišnji član Udruženja, kaže da u okviru psihološke radionice, koja se odvija jednom sedmično, grupno obrađuju probleme koji ih najčešće susreću. Radionica tokom Dečje nedelje posvećena je igri, što je i tema ovogodišnje manifestacije.

„Naši članovi su uglavnom stariji od 20 godiina, ali smo se na ovonedeljnim radionicama, okrenuli obeležavanju Dečije nedelje. U naš rad uključena su stručna lica, pedagog, psiholog, defektolog, pa su kroz svoj rad prošli sa njima ove teme“, upoznala nas je Biljana Milić, sekretar Udruženja za pomoć MNRO.