Ljubo Jalovi obezbedio učešće na Svetskim olimpijskim igrama – Podrška opštine Vrbas

Ljubo Jalovi, najbolji sportista u opštini Vrbas, član Kluba borilačkih sportova „Vrbas“, i trener Dušan Kilibarda bili su na prijemu koji su u njihovu čast organizovali Milan Glušac i Jovan Kovačević, predsednik opštine Vrbas i član Opštinskog veća zadužen za sport.

Jalovi se sa nedavno održanog Evropskog prvenstva u kik boksu vratio sa još jednom medaljom. Osvojio je bronzanu medalju, i to je bilo peto uzastopno veliko takmičenje sa kojeg se Jalovi vraća sa medaljom. Prema rečima Dušana Kilibarde, na poslednjem takmičenju Jalovi je obezbedio učešće na Svetskim olimpijskim igrama.

„Ljubo je osvojio medalje na poslednja tri svetska i dva evropska takmičenja. Poslednji rezultat nam je posebno važan jer smo sa učešćem u polufinalu obezbedili učešće na Svetskim olimpijskim igrama koje se održavaju pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, u Vroclavu u Poljskoj. Na ovo takmičenje je kik boks sa svojom disciplinom K1 pozvan kao demonstracioni sport. Nadamo se da ćemo imati podršku opštine Vrbas u organizaciji odlaska na ovo takmičenje“, rekao je Kilibarda.

Predstavnici lokalne samouprave želeli su da se upoznaju sa radom ovog kluba, problemima sa kojim se susreću u svakodnevnom funkcionisanju i modelima moguće podrške. „Interesuje nas kako rade manji klubovi, oni koji se bave manje popularnim, neolimpijskim sportovima, ali koji nisu manje važni, kao i kako im možemo pomoći. Ovaj klub za nas je veoma značajan, u njemu trenira sportista koji je proneo ime Vrbasa kroz mnoge svetske države, i ti rezultati, medelja i titule zaslužuju našu podršku. Ljudi poput Ljuba Jalovog su naši najbolji promoteri“, rekao je Glušac.