Opšta bolnica Vrbas dobila od Pokrajinske vlade bespovratna sredstva

Jedna od zdravstvenih ustanova, od šest u Vovodini, koja je dobila bespovratna sredstva je Opšta bolnica Vrbas u čije ime je ugovor potpisao dr Jovan Janić, direktor OBV.

Ugovore predstavnicima zdravstvenih institucija, koje su ostvarili pravo na bespovratna sredstva za finansiranje i sufinansiranje projekata na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, uručili su danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Vrednost ugovora iznosi 45,9 miliona dinara. Uz Vrbas, novac je dodeljen opštim bolnicama u Senti i Vršcu, Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Beloj Crkvi, Kliničkom centru Vojvodine i Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici.

pokrajinska-vlada

„Uprava za kapitalna ulaganja podržava politiku Pokrajinske vlade da građanima Vojvodine bude obezbeđena kvalitetna zdravstvena zaštita, i bez obzira gde žive, da imaju jednako dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu kako u Novom Sadu, tako i ostalim vojvođanskim opštinama. Stanje u našim zdravstvenim institucijama nije zadovoljavajuće, te ćemo i ubuduće nastaviti da budemo pouzdan partner naših zdravstvenih institucija, pružajući im preko potrebnu finansijsku pomoć, kako bi mogli da dotrajalu medicinsku opremu zamene savremenijom“, istakao je ovom prilikom direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević.

Predsednik Pokrajinske vlade Mirović je prilikom uručivanja ugovora na svečanosti u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu, istakao da je ulaganje u zdravstvo prioritet izvršne vlasti u Vojvodini. „Podrška će se odvijati kontinuirano na nivou cele Vojvodine i sa dozom optimizma gledam na početak izgradnje B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine, na čemu će se raditi svakodnevno u naredne četiri godine. Predstoji nam rešavanje nedostatka kadrova i novih zapošljavanja zdravstvenih radnika, koje je ministar zdravlja odobrio“, rekao je Mirović.