Saradnja Vrbasa i Gračanice u energetskoj efikasnosti

Delegacija opštine Gračanica sa Кosova i Metohije posetila je opštinu Vrbas na poziv beogradske RES fondacije, kako bi se upoznala sa radom ovdašenje Кancelarije za energetski menadžment. Sastanku su prisustvovali i Milan Stolić, politički savetnik zamenika premijera, kao i predstavnik Fondacije RES Hajnrih Bel, koja se bavi temom održivog razvoja.

„Gosti iz Gračanice želeli su da čuju naša iskustva iz oblasti energetike, dok smo mi saslušali njihova vredna iskustva u oblasti turizma. Spremni smo da pomognemo svima onima koji žele da iskoriste znanja i veštine koje je usvojila naša Кancelarija za energetski menadžment, posebno jer to za nas znači dobru promociju lokalne samouprave“, rekao je Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas.

Dejan Mitić, savetnik gradonačelnika Gračanice, istakao je da tim koji je posetio Vrbas najviše zanima rad Кancelarije za energetski menadžment, koja je svima primer dobre prakse. Mitić je ocenio da iskustva sa kojim se upoznaju mogu biti dobra polazna osnova za razvoj ovog sektora u Gračanici i drugim opštinama na Кosovu i Metohiji.