Poziv penzionerima da konkurišu za banjsko lečenje

Opštinsko Udruženje penzionera pozvalo je sve penzionere koji ispinjavaju uslove da konkurišu radi odlaska u rehabiltacione i banjske centre. Oglas je objavljen 1. marta, otvoren je do 15. marta, a PIO fond predvideo je da iz vrbaske opštine pravo na besplatan banjski smeštaj, preglede i prevoz imaju 72 lica sa primanjima nižim od 23.799 dinara.

Potrebno je zainteresovani dostave ček od penzije, uverenje da nemaju drugih prihoda, potvrdu iz Fonda da nisu koristili uslugu rehabilitacije u proteklih pet godina, kao i ličnu kartu. Za prijem dokumenata, kao i za sve dodatne informacije, potrebno je javiti se Opštinskom udruženju penzionera.

Nakon podnošenja prijave, PIO Fond u roku od pet dana donosi privremenu rang listu, sledećih pet dana mogu se izjaviti žalbe, a tri dana potom ističe se i konačna rang lista. Oni koji ostvare pravo biće poslati na desetodnevni boravak u lečilišta do kraja novembra. Ovo pravo imaju i članovi porodica penzionera, odnosno korisnici porodične penzije.

Osim ove aktivnosti, u Udruženju penzionera u toku je i akcija nabavke ogreva za narednu grejnu sezonu na više mesečnih ili polumesečnih rata.