Druženje penzionera i učenika

Predstavnici Opštinske organizacije penzionera Vrbas danas su posetili OŠ „Brtastvo jedinstvo“, družili se sa učenicima i donirali školski pribor za nastavu. Ova poseta planirana je u okviru redovnih programskih aktivnosti organizacije penzionera, koji tokom godine obiđu po jednu školu, Crveni krst i Gerontološki centar.

„Izuzetno prijatno je bilo današnje druženje sa mališanima. Oni su budućnost naše zemlje, i mi iz trećeg životnog doba treba posebnu pažnju da obratimo na njih. U skladu sa mogućnostima izdvojili smo novčana sredstva da bar na neki način doprinesemo boljem odvijanje nastave“, rekao je Mijić Mijović, predsednik OO penzionera.

U ime zaposlenih i učenika, na poseti i donaciji, penzionerima se zahvalila direktorka škole Slavica Šestović. „Svaka poseta našoj školi je značajna. Deca imaju priliku da se upoznaju i druže sa predstavnicima mnogih organizacija. Danas su to bili naši najstariji sugrađani. Učenici su sa zadovoljstvom odgovarali na sva pitanja, razgovarali su sa njima, recitovali i pevali. zadovoljstvo je bilo obostrano“, rekla je Šestović.

Deca su za predstavnike penzionera pripremila prigodan program i poklonila im svoje likovne radove.