Luka Barović pobednik Nevenovog festivala

Luka Barović, učenik 7. razreda pobednik je ovogodišnjeg Nevenonovog festivala dece pesnika, koji je ove godine po 29. put održan u Savinom Selu. Tokom dva dana kulturnih dešavanja za vreme trajanja ovog festivala, u Osnovnoj školi “Branko Radičević” pesmama se predstavilo 16 mladih pesnika. Stručni žiriji izdvojio je iz više od pet stotina radova prostiglih iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Za prestižnu nagradu borila su se deca iz Nikšića, Kragujevca, Bijeljine, Vukovara, Belog Potoka, Brankovine, Jagodine, Silbaša, Vrbasa i Savinog Sela. Ovoga puta u finalu su bile i dve učenice škole u kojoj se održava Nevenov festival dece pesnika, Marija Barcal, učenice 4. razreda koja je nagrađena za najbolju zavičajnu pesmu, i Suzana Uhlarik, učenica 7. razreda koja je nagrađena za najbolju ekološku pesmu. Jednoglasnom odlukom za pobednika festivala izabran je mladi Luka Barović, učenik 7. razreda, za poetski rad „U žargonu“.

Festival je bio praćen bogatim umetničkim i zabavnim programom, a organizovana je i izložba slika likovne kolonije „Triangl“. Tokom finala promovisana je i zbirka pesama i lirske proze „Detinjstvo obojeno rečima“ sa stotinu najuspešnijih radova sa ovogodišnjeg konkursa. Završnicu manifestacije otvorili su Milan Glušac i Miljana Štulić, predsednik i zamenica predsednika opštine Vrbas, a prisustvovali su i Marjana Maraš, predsednica Skupštine opštine, i Danica Paroški, pomoćnica predsednika za obrazovanje.