“Srbija u ritmu Evrope“ – Pobednik Niš – Učenice iz Vrbasa predstavljale Bosnu i Hercegovinu

U toku prepodneva danas je u Somboru u okviru projekta Srbija u ritmu Evrope, uz direkatn prenos TV Prve i učešća  predstavnika dvadeset gradova i opština iz cele Srbije, pobedila ekipa dece-učesnika iz Niša, koja su svojom muzičkom numerom imala zadatak da predstave državu Tursku. Učesnice iz Vrbasa pesmom Golube predstavljale su državu Bosnu i Hercegovinu.

Učenice sedmog razreda osnovnih škola Emilija Staničić O.Š „Bratstvo jedinstvo“, Marina Eraković O.Š „Svetozar Miletić“ i Vasilisa Mirković O.Š.“P.P.Njegoš“ u posebno biranoj koreografiji  bile su učesnice iz Vrbasa, koje su odlično  spremile i otpevale poznatu pesmu Golube, predstavljajući  državu Bosnu i Hercegovinu, što je propozicijama projekta Srbija u ritmu Evrope bilo odlučeno pre šest meseci, koliko su devojčice i spremale i uigravale svoju koregrafiju i nastup za ovaj današnji dan kada je održana i manifestacija u Somboru.

Emilija Staničić iz O.Š. „Bratsvo jedinstvo“ rekla je odmah nakon nastupa, da su imale zanimljivu  scenografiju, da su nastojale da najlepše moguće predstave pesmu Golube, kao i da u najlepšem mogućem smislu predstave i zemlju Bosnu i Hercegovinu. Druga učesnica Marina Eraković je rekla da je uživala u prelepom osećaju na sceni  da je bilo predivno, dok se Vasilisa  Mirković, o utiscima složila sa svojim drugaricama, rekavši da su probe za ovaj glavni nastup trajale  od januara da su bile teške,ali da je ogroman uspeh pojaviti sa na ovoj sceni.

David Makević, jedan od predstavnika Srbija u ritmu Evrope, rekao je da je ovo način da deca prezentuju svoje talente, a da su im pri tome obezbeđeni  šest meseci besplatni treninzi i ovom prilikom se zahvalio lokalnoj samoupravi Vrbasa i njenom predsedniku  na višegodišnjoj i uspešnoj saradnji sa Srbijom u ritmu Evrope.